Brasbakugn för bak och uppvärmning
Med en brasbakugn kombinerar man matlagning med uppvärmning. Samtidigt som man sköter julbaket och värmer julmaten i brasbakugnen värmer man upp huset. En kombination som är särskilt lämplig denna årstid!
Finska företaget Tulikivi tillverkar brasbakugnar i gedigen täljsten som värms upp vid eldning. Värmen fördelas jämnt i bakugnen, vilket ger bra gräddningsegenskaper. Ugnarna passar alla matintresserade och allt ifrån bakverk, pizzor och stekar kan tillredas i en brasbakugn. Genom att reglera lufttillförseln styr man värmen i ugnen. En termometer visar hur varmt det är så att man kan anpassa värmen efter den rätt som ska tillagas.
Praktisk rumsdelare
Vedeldning kan ske både i bakugnens och brasugnens eldstad. Efter användning sprids värme i bostaden i upp till ett dygn efteråt. Många användare minskar sin energiförbrukning och sparar därmed på bostadens uppvärmningskostnader.
Brasbakugnen kan även användas som en praktisk rumsdelare mellan kök och vardagsrum genom att placera bakugnens och brasugnens luckor på olika sidor av ugnen.
Ugnar från Tulikivi är miljövänliga. Inmatningen av förbränningsluften har planerats så att veden brinner rent, vilket gör att utsläppen minimeras och glaset i ugnsluckan hålls rent. Tulikiviugnarna uppfyller Österrikes utsläppsnorm för kolmonoxid, vilken är den strängaste i världen.
Säsongens designnyhet bland Tulikivis brasbakugnar heter TLU 2000/2. Den är
1650 mm hög och 900 mm bred. Vikten är ca 2210 kg
Ca-pris i butik är 69 000 kr exkl. montering
Recept för brasbakugnLantbröd ? pain de campagne Ingredienser Gör så här Tips! Receptet är speciellt framtaget för Tulikivi Oy i samarbete med det gastronomiska köket le ChaletBlanc |
Foto: Tulikivi